Svensk Kano Ferie

N 57°16'39.5" E 13°00'31.8" - juli 2022

Dejlige Sverige: Første overnatning. Fegen Sø med shelter, badebro, muldtoilet, bålsted og teltplads. Og selvom det hele foregår udendørs, så behøver det ikke være super primitivt og downsizing hele tiden. Specielt ikke, når ungerne er med 😊♥️🍀 Så der er spil, bade”legetøj”, livretter og forkælelse.

I morgen lander vi på gårdspladsen hos Svensk Kano Ferie.

Samme børn (eller i hvert fald to ud af tre), samme sted. 8 år tidligere.

Kender du Svensk Kano Ferie?  Rafting, kano, kajak, klatring, bålhygge, finurlig ødegård og flot svensk natur. Billederne viser, hvordan det så ud, da vi var der med “de tre små” i 2014.
Stedet er bygget op af en af mine venner – Karsten Yde, og jeg har arbejdet der som instruktør i 80’erne og 90’erne. Siden da har jeg været der med og uden børn nogle gange, og det er lige sådan et sted, hvor jeg allermest har tænkt: Alt er muligt!
Naturoplevelserne har tit været krydret med kæmpestore milkshakes og amerikanske burgere fra Mandy’s Diner , vafler og kaffe hos Klevs Gästgivaregård eller en af de andre hyggelige cafeer eller kroer, der findes i området, og som man typisk ikke lige kender til eller ser, hvis man ikke kommer helt derud, hvor de svenske krager vender. 
Svensk Kano Ferie ligger ca. 4 kilometer inde i skoven fra den lille flække Mårdaklev. Her finder du de to ødegårde, som hører til Svensk Kano Ferie. Laden ved hovedbygningen er lavet om til et spiserum med borde, bænke og et grovkøkken. Ved siden af er der grej-rum og udklip fra diverse aviser om, hvor der f.eks. sidst er set ulve og bjørne. På første sal er der sovepladser i den ene ende og en “instruktør-lejlighed” i den anden ende. På gårdspladsen er der klatretårn, stort bålsted med sofaer, bane til øksekast, gammeldags strandbænke under halvtag og virkelig meget mere. Bag laden er der plads til at vaske tøj, et drivhus med bruser i taget og planter langs væggene, gammeldags lokum og også virkelig meget mere. Det hele er så langt fra noget, der kunne være fundet i IKEA, som det er muligt. Alt, hvad der er sat op, sat frem og indrettet er gjort med omtanke. 
Det er ved at være nogle år siden, og kender jeg Karsten ret, så er der en masse nye påfund siden den gang. Jeg glæder mig virkelig til at se, hvad der venter os! Vi tager telte, badetøj (og regntøj), fiskegrej og store forventninger med. Undervejs frem og tilbage overnatter vi nogle nætter i shelter eller telt langs vandreruten Hallandsleden.

Klatring, kano, kajak og masser af badeture

På gårdspladsen ved Svensk Kanoferie står et 10 meter højt klatretårn med baner med klatregreb: en skrå, en lidt mindre skrå og en lodret. Øverst er en platform, hvor man kan sidde og puste ud, og fryde sig (evt. hovere) lidt 😇💪
Ved siden af klatretårnet er to stolper på 15 meter, og så med klatregreb på. Mange har været oppe at stå på stolperne siden de blev sat op i 1991 (jeg har også gjort det for maaange år siden …). Men mindst lige så mange er stoppet undervejs og klatret ned igen, for det er viiirkelig udfordrende 😲😲😲
Sander kom hurtigt op ad den ene bane, og jeg tog den næste. 
Når man så skal ned igen forgår det ved rappelling. Det er altid en overvindelse at læne sig baglæns ud og stole på klatresele, reb og den der står nederst og sikrer 🙈🙏
Fed formiddag ved klatretårnet! 
Om eftermiddagen kørte vi til kano/kajak-startstedet i Kalv, og roede i langs Lilleåen (med strømmen, forstås). Flotteste åkander, stille rislen, balancetræning under lavtliggende grene, skønne badesteder og snacks ♥️

Tak for nogle skønne dage i Sverige

Tak for nu, Karsten Yde og Svensk Kano Ferie!
N-Æ-R-V-Æ-R (ja, vi har klappet det i stavelser), kaffe, klatring, badeture, nye mennesker, gamle biler, mere kaffe, impulsivitet, elgsafari, kano & kajak, gode historier. Wow, hvor en fantastisk tur! 🙏♥️😄🍀
PS: der er også plads til dig, hvis du vil opleve @svenskkanoferie . Jeg kan bruge en masse ord på at beskrive stedet, men det kommer aldrig til at blive helt fyldestgørende alligevel. Prøv det!
Ødegård, sovepladser på det gamle høloft, bålsted med gamle lænestole, morgenbænk med luksuskaffe, take-away for egern og fugle, alle mulige finurligheder, der alle har en historie. Og meget, meget mere.

Her finder du flere historier om oplevelser